Академия по молекулярна патология в онкологията

Академия по молекулярна патология в онкологията

Уважаеми колеги,

БАППМ и Медицински Университет Плевен продължават специалната си програма за обучение и повишаване на квалификацията на медицинските специалисти в области от прецизираната диагностика и персонализираната медицина, незастъпени към настоящия момент в учебните планове на медицинските университети и стандартните програми за СДО, в която участват водещи учени и преподаватели от България и света.

Каним Ви на Академия по молекулярна патология в онкологията – събитие на живо, в мултидисциплинарен формат, с гост- лектор Проф. Д-р Денис Хорган – основател и изпълнителен директор на Европейски Алианс за Персонализирана Медицина – ЕАПМ, Председател на консултативния съвет на International Cancer Genome Consortium; главен редактор на “Public Health Genomics”, който ще представи новостите в приложението на молекулярната патология в онкологията на европейско ниво и европейските политики за насърчаване на по-широкото навлизане на прецизираната диагностика и молекулярната патология в онкологията в здравните системи на страните-членки на ЕС.

Фокус на Академията ще са ролята и значението на молекулярната патология в съвременната прецизирана диагностика и комплексна грижа за пациентите с най-честите видове рак, каква информация носи молекулярната патология за медицинския онколог и за онко-хирурга, кога и какви генетични изследвания да правим на пациентите с онкологични заболявания и др.

Академията е подходяща за специалисти и специализанти по медицинска онкология, патология, онко-хирургия, медицинска генетика, молекулярна биология, обществено здраве и организация на здравеопазването.

Участниците в Академията ще получат сертификати.

Очакваме Ви!

д-р Жасмина Коева-Балабанова
Председател на УС на БАППМ

За регистрация: https://form.jotform.com/221723236971355

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *