Академия по персонализирана молекулярна патология и онкология

Академия по персонализирана молекулярна патология и онкология

„Агностични малигнени тумори – предизвикателства в диагностиката и терапията. Място на персонализираната медицина в диагностиката и лечението“

18.09.2020, Зала „Панорама“, ИнтерЕкспо Център, София

На 18.09.2020 в зала „Панорама“, Итер Експо Център, София се проведе Академия по персонализирана молекулярна патология и онкология, организирана от Български Алианс за Прецизирана и Персонализирана Медицина-БАППМ и Медицински Университет Плевен. Академията беше поредната проява от специалната образователна програма на БАППМ и Медицински Университет Плевен за повишаване на квалификацията на специалисти и лекари специализанти в областта на прецизираната и персонализирана медицина, по теми все още незастъпени в учебните планове и програми за СДО на медицинските университети, но вече навлизащи в диагностичната и клиничната практика.

 Основната тема на Академията беше „Агностични малигнени тумори – предизвикателства в диагностиката и терапията. Място на персонализираната медицина в диагностиката и лечението“. В лекционния курс бяха застъпени следните подтеми: Мултидисциплинарен подход в диагностиката и терапията на малигнените тумори с неизвестно първично огнище – агностични тумори; Роля на образната и морфологична диагностика; Терапевтична стратегия; Персонализирана терапия; Агностичните тумори – предизвикателства за здравната система – необходими промени.

Лектори на Академията бяха както изтъкнати учени и клиницисти като доц. д-р Весела Стойнова, дм – Председател на Научното дружество по рентгенология, проф. д-р Марина Гарчева, дм – Почетен председател на Научното дружество по нуклеарна медицина, д-р Иван Иванов, дм – Катедра по патологоанатомия, Медицински Университет Плевен, д-р Веселина Колева – Началник клиника по лабораторна диагностика, „Аджибадем Сити Клиник Болница „Токуда“, София, д-р Росица Кръстева – Председател на Клуб „Млад онколог“ и д-р Жасмина Коева-Балабанова – Председател на УС на БАППМ, така и млади специалисти, като д-р Михаил Ганев, дм – Катедра по медицинска генетика, Медицински Университет София и д-р Самуил Кътов – Клиника по медицинска онкология, УМБАЛ „Царица Йоана“ ИСУЛ, София.

Откриване на Академията – Д-р Жасмина Коева-Балабанова, Председател на УС на БАППМ

 

С любезната подкрепа на:

Сребърен спонсор:

elta-logo

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *