Конференция „Рак на белия дроб -ранна диагноза и доказателства за скрининг“

Lung screening conference

Конференция „Рак на белия дроб -ранна диагноза и доказателства за скрининг“

Вече можете да видите програмата за 23-ти април тук.

София,  22-23.04.2018, зала „Рубин“, хотел „Рамада“

София ще бъде домакин на Конференцията „Рак на белия дроб – ранна диагноза и доказателства за скрининг“  по времето, когато България е Председател на Европейския Съвет.

Конференцията се организира от националната организация – Български Алианс за Прецизирана и Персонализирана Медицина /БАППМ/, в сътрудничество с базирания в Брюксел Европейски Алианс за Персонализирана Медицина /ЕАПМ/.

Българският Алианс поема инициативата за поставяне на скрининга, превенцията и ранната диагноза на смъртоносното заболяване рак белия дроб като приоритет, както за  нашата страна, така и за Балканския регион.

Основна цел на конференцията е да иницира Препоръка от Европейската комисия за разработване на Насоки за скрининг за рак на белия дроб от експертна група.

За тази цел трябва да се вземат пред вид плюсовете и минусите на скрининговите програми за други заболявания, в това число рак на гърдата, рак на дебелото черво и рак на шийката на матката.

Предвижда се конференцията да приключи с приемане на декларация по този въпрос.

Темата съвсем не е нова за ЕАПМ. През 2017 г., Алиансът организира  конференция на високо ниво за скрининг за рак на белия дроб  и публикува Бяла книга  по този въпрос.

Бордът на Алианса постави превенцията, скрининга и ранната диагноза като един от главните си приоритети – действие, което беше възприето от колегите и партньорите от България.

 

Необходими са по-големи усилия и сътрудничество между страните-членки и с професионалната, организационна и научна  подкрепа от всички, които искат да се прилагат, или подобрят съществуващите скринингови програми за населението.

Ясно е, че всяко по-нататъшно забавяне на приложението на най-добрия модел за скрининг за рак на белия дроб, би означавало ненужна загуба на още много човешки животи.

На конференцията в София ще се обсъждат всички тези въпроси и ние от Алианса ще се радваме и Вие да сте с нас.

Кой още ще бъде с нас?

На конференцията ще се съберат заедно водещи експерти в областта на персонализираната медицина, представители на пациентски организации, финансиращи институции, професионалисти в здравеопазването, представители на индустрията, на науката, на академичните и изследователски структури.

Ще участват и политици от Европейско, национално и регионално ниво, които ще поставят фокуса върху науката и иновациите в здравеопазването в региона. Към тях ще се присъединят експерти от научни и изследователски центрове и болници.

Ще има и акцент върху икономическите параметри и бюджетите. Ще присъстват и законодатели и политици,  евродепутати,  членове на Европейската Комисия, на Комисията по здравеопазване в НС и представители на институциите и съсловните организации в здравеопазването.

Тази конференция Ви предоставя:

  • Възможност да научите повече за нерешените въпроси около скрининга за рак на белия дроб и Насоките за него, заедо с шанса да чуете от първа ръка мненията на другите експерти, както и да вземете участие и да задавате въпроси.
  • Ценната възможност да „надникнете“ в начина на мислене на другите заинтересовани страни, да чуете техните аргументи, както и да им посочите вашите собствени приоритети в това направление.
  • Великолепен шанс за комуникация, както и възможност да се срещнете с лидери от индустрията, други учени от най-високо ниво и заинтересовани от персонализираната медицина, страни.

Великолепен шанс за комуникация, както и възможност да се срещнете с лидери от индустрията, други учени от най-високо ниво и други, заинтересовани от персонализираната медицина, страни.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *