Прецизирана и персонализирана медицина в България – как да вдигнем бариерите?

научно-практическа кконференция

Прецизирана и персонализирана медицина в България – как да вдигнем бариерите?

Трета научно-практическа конференция на Български лекарски съюз на тема “Здравеопазването – настояще и бъдеще“

Над 250 лекари от цялата страна се събраха на най-големия медицински форум в Несебър (21-22.04.2017 г.). Третата научно-практическа конференция на Български лекарски съюз беше на тема “Здравеопазването – настояще и бъдеще. Новости в профилактиката, ранна диагностика и лечението в медицинaта.“ Събитието откриха д-р Венцислав Грозев, председател на БЛС и д-р Юлиан Йорданов, председател на Акредитационния съвет на съсловната организация.

Над 60 медици бяха лектори в рамките на третото издание на престижния форум, представяйки научни доклади и презентации в сферата на медицината.

„Настоящето и бъдещето на здравеопазването в България са наше дело и наше предизвикателство за продължаване на реформата и решаването на множеството проблеми, а прилагането на новостите в профилактиката, ранната диагностика и лечението в медицината са изключителни необходими, защото произвеждат здраве“, заяви д-р Грозев.

Д-р Жасмина Коева-Балабанова изнесе доклад на тема „Прецизирана и персонализирана медицина в България – как да вдигнем бариерите?“.  Лекторът представи констатираните в анализ на  Български Алианс за Прецизирана и Персонализирана Медицина – БАППМ, бариери пред  прилагането и развитието на прецизирана и персонализирана медицина в България и предложените от Алианса конкретни действия за тяхното преодоляване.  Докладът беше приет с голям интерес от присъстващите, а предложените  стъпки за развитие и прилагане на прецизирана и персонализирана медицина в България предизвикаха дискусия и получиха подкрепа от участниците във форума.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *