ОТЛАГАНЕ НА Пролетната Академия по персонализирана молекулярна патология и онкология

ОТЛАГАНЕ НА Пролетната Академия по персонализирана молекулярна патология и онкология

Уважаеми колеги,

            След задълбочено обсъждане и внимателно проследяване на информацията за разпространието и предпазните мерки, свързани с корона вируса COVID-19, Управителният съвет на Българския Алианс за прецизирана и персонализирана медицина-БАППМ взе трудното решение да отложи Пролетната Академия по персонализирана молекулярна патология и онкология, организирана от БАППМ и Медицински Университет Плевен, която трябваше да се проведе на 04.04.2020 в зала „Панорама“, ИнтерЕкспо Център, София. Планираме провеждането на Академията за периода 15.09.2020 – 15.10.2020, на същото място, по същата програма, при същите условия.

            БАППМ следи постоянно нарастващото през последните седмици разпространение на COVID-19. Това, основаващо се на достоверна информация решение беше взето след обстоен преглед и обсъждане на множеството фактори, влияещи на Академията, включително предприетите от правителството, здравните институции, академичните структури  мерки, ограничаващи служебните пътувания и събития, свързани със събирането на много хора на закрито. Очевидно е, че всички тези фактори повлияват негативно на възможността на лекторите и участниците в обучителната програма да участват пълноценно в Академията.

            Здравето, безопасността и сигурността на всички участници в Пролетната Академия по персонализирана молекулярна патология и онкология е основен приоритет на БАППМ. Убедени сме, че решението ни за отлагане на събитието е напълно коректно, с цел предпазване от потенциален контакт с корона вирус на всички участници в него. Напълно осъзнаваме, че отлагането на Академията носи разочарование на всички заинтересовани от нашата дейност партньори, тъй като тематиката, мултидисциплинарния и характер и изключително високото ниво на експертиза на лекторите, предизвика много голям интерес сред  представителите на няколко медицински специалности.

            Новата дата ще бъде обявена на уеб-страницата на БАППМ.

11.03.2020г.                                                                            С уважение:

гр. София                                                       Д-р Жасмина Коева-Балабанова                                                                                Председател на УС на БАППМ

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *